Током лета је најважније да једете свеже месо, али и да правилно користите тефлон тигањ.
Употреба тефлонских тигања као свемогућег посуђа често доводи до нехотичних, а погубних грешака. Многи не знају да су направљени за термичку обраду на нижим температурама, као што је пржење јаја, а не за печење одрезака који изискују изузетно виоку температуру. Осим тога, на тефлону се намирнице не лепе само ако није уништено његово дно, а уништава се уколико се храна меша металним помагалима.
Прочитајте још: Постоји НАЧИН да очистите лубеницу од семенки за само ДВА МИНУТА - саме ОТПАДАЈУ!
Тефлонска површина може да се уништи и ако се посуђе слаже једно преко другога, односно ако се у тигањ директно стављају друге металне посуде. Тефлонски тигањ не воли врелу воду, абразивна средства, нити подноси прање у машини за судове. Са њим мора да се поступа нежно, уз коришћење благих средстава, меканих сунђера и млаке воде.
Пажљиво га посматрајте и све ће вам бити јасно Фото: Депозитфото
Проверите да ли је месо свеже
У врелим летњим данима врло је важно да ли једете свеже месо. Боја, количина воде и прошараност белим пругама откривају колико је стајало у фрижидеру продавница и да ли је безбедно за припрему. Да бисте отклонили недоумицу о његовој свежини, најбоље је да купујете месо из регије јер преваљује краћи пут до продавница. Осим тога, квалитетно месо треба да има мало унутармишићне масти, што се препознаје по белим пругама којима је прошарано.
У пакованом месу не сме да буде воде!
Ако купујете паковано месо, у њему не сме да буде воде. Уколико лежи у крвавој води значи да је старо. Свежину додатно можете проверити притискањем прстом. Када на месту притиска не остаје дуготрајно удубљење, можете да га купите.
Прочитајте још: ПЕТ начина како да УКЛОНИТЕ МРЉЕ од ВИНА: Све што вам је ПОТРЕБНО већ ИМАТЕ У КУХИЊИ
Боја зависи од врсте меса. Телетина треба да буде светла, али не бела, што се односи и на месо живине. Говедина треба да буде средње црвена, али не претамна, док је идеална боја свињетине бледоружичаста. У сваком случају, од свих сивкастих нијанси меса треба бежати, истичу немачки стручњаци.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ