Znate da voda ne sme da dođe u kontakt sa vrelim uljem, ali da li ste znali da so sprečava prskanje ulja?
Obožavate prženu hranu, ali kad pomislite na tragove ulja po šporetu i kuhinjskim pločicama koji će tom prilikom nastati, gotovo da vam dođe da odustanete i ipak spremite neko kuvano jelo.
Pročitajte još: Pre majstora probajte sami da otpušite SUDOPERU praškom za pecivo
Da se to ne bi događalo, sledeći put kada budete nešto pržili primenite jednostavan trik - kada u tiganj budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli, pre nego što se ulje zagreje.
Prvo osušite namirnice pre pečenja.
Takođe, važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Posušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.
Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)
Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude preplitak. Dakle, koristite dublji ili, što je još bolje, šerpu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU