Да ли вам се дешавало да вам јело или торта не успе? Ово посебно важи за патишпањ или безе коре, јер оне често могу да пропадну, а нико не зна разлог.
Само тренутак непажње може да доведе до тога да се јело или торта баци, а ово се дешава чак и искусним домаћицама.
Ако сте се питали како професионалним куварима све увек успе, то је зато што знају правилно да користе рерну. Колико год деловало небитно од ње све зависи и важно је да знате да печете пите, теста или посластице на одређеној температури.
Све има правила, па тако и темепратура рерне. Ако правите правите пуслице или кувано тесто рерна треба да буде укључна на 60-150°Ц. Ово омогућава да вам безе коре или кувано тесто увек испадне савршено.
Ако печете масно тесто, ванилице и слично онда рерна треба да буде подешена између 150-200°Ц.
На 250-300°Ц се пече месо (разне врсте печења), као и лиснто тесто.
На најјачу температуру и скроз горе ка грејачу подижете само јела која желите да добију корицу.
Напомена: Када печете тесто, мусаку, месо рерна увек треба да буде загрејана.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ