Могао би да убрза целокупну процедуру кувања јаја
Трик за пажљиво кување јаја која неће пући у току термичке обраде је потребан за Ускрс. Тада јаја треба да буду цела да би се лакше офарбала и да би шара лепше изгледала. Касније можда мислите да није важно и да је кување јаја најпростији начин да спремите неко јело. Али варате се. Јаја су здрава и морају да буду добро кувана, како би се сачували протеини. Мада, није само ни то проблем, приближава се време слава и потребна су кувана јаја у скоро сваком рецепту, а ми вам предлажемо трик који ће помоћи да се она брже скувају, лакше ољуште и да се сачувају сви драгоцени састојци.
Прочитајте још: Ове намирнице у замрзивачу губе хранљиве састојке: Стручњаци упозоравају где сви грешимо
Све што вам је потребно свака домаћица то већ има код куће. У питању је игла. Све што треба да урадите пре кувања јаја је да дно пробушите јако танком иглом.
Игла мора да буде танка како се беланце не би разлило. Затим скувајте јаја као и обично, а онда их ставите у хладну воду и оставите неколико минута. Овај једноставан трик помоћи ће да се брже скувају, али и да их ољуштите у једном покрету.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ