Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да ускршња ЈАЈА НЕ ПУЦАЈУ током кувања? 5 савета које треба имати у виду пре фарбања

Пратите ове савете и неће морати да одбаците ниједно јаје приликом кувања и фарбања за Ускрс

1714048578_Foto-Shutterstock-kuvanje-uskrsnjih-jaja.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сваке године морате да одвојите део јаја за салату и на крају имате мање ускршњих јаја него што сте планирали због пуцања љуске?

Уколико пратите ова упутства, ове године вам се то неће догодити:

1. Не стављајте хладно јаје у кључалу воду. Уколико јаје директно из фрижидера, убаците у врелу и тек прокључалу воду, нема дилеме – од тог јајета можете да се поздравите! Због тога их најпре оставите да одстоје на собној температури, а припазите и да вода не кључа прејако, односно не појачавајте шпорет на највишу температуру.

2. Кувајте на средњој температури. Уместо да укључите ринглу на највишу температуру да бисте шро пре завршили, када користите средњу температуру, јаја ће се мање померати приликом кључања. Захваљујући томе, неће ударати у зидове шерпе и у једна о друга и неће се ломити.

3. Не стављајте превише јаја у шерпу. Колико год воде да има у шерпи, ако ставите превише јаја, она ће се сударати и доћи ће до пуцања љуске.

4. Ставите крпу на дно шерпе. Пре него што сипате воду у шерпу, на њено дно ставите кухињску крпу, па поређајте јаја, што ће ублажити покрете јаја у води током кувања.

5. Додајте со- Обавезно посолите воду у којој кувате јаја, а обично се препоручује да се на два литра воде ставе две кашике. Захваљујући томе, ако и дође до пуцања љуске, беланце неће да исцури и уништи вам све, већ ће се одмах згрушати.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas