Пратите ове савете и неће морати да одбаците ниједно јаје приликом кувања и фарбања за Ускрс
Сваке године морате да одвојите део јаја за салату и на крају имате мање ускршњих јаја него што сте планирали због пуцања љуске?
Уколико пратите ова упутства, ове године вам се то неће догодити:
1. Не стављајте хладно јаје у кључалу воду. Уколико јаје директно из фрижидера, убаците у врелу и тек прокључалу воду, нема дилеме – од тог јајета можете да се поздравите! Због тога их најпре оставите да одстоје на собној температури, а припазите и да вода не кључа прејако, односно не појачавајте шпорет на највишу температуру.
2. Кувајте на средњој температури. Уместо да укључите ринглу на највишу температуру да бисте шро пре завршили, када користите средњу температуру, јаја ће се мање померати приликом кључања. Захваљујући томе, неће ударати у зидове шерпе и у једна о друга и неће се ломити.
3. Не стављајте превише јаја у шерпу. Колико год воде да има у шерпи, ако ставите превише јаја, она ће се сударати и доћи ће до пуцања љуске.
4. Ставите крпу на дно шерпе. Пре него што сипате воду у шерпу, на њено дно ставите кухињску крпу, па поређајте јаја, што ће ублажити покрете јаја у води током кувања.
5. Додајте со- Обавезно посолите воду у којој кувате јаја, а обично се препоручује да се на два литра воде ставе две кашике. Захваљујући томе, ако и дође до пуцања љуске, беланце неће да исцури и уништи вам све, већ ће се одмах згрушати.
(Глоссy)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ