Време је за млади кукуруз.
Млади кукуруз је идеална посластица за топле летње дане, а због свог слаткастог укуса спада у омиљени оброк за децу, али и за старије.
Поред пријатног укуса, кукуруз је и те како здрав јер је богат минералима, влакнима и дијететским влакнима.
Садржи велике количине фолата, витамина Б и бета криптоксантина, који се у организму претвара у витамин А.
Његова енергетска вредност је око 120 калорија на 100 грама.
Прочитајте још: БОЗА: Неправедно заборављен НАПИТАК из детињства, који ЈАЧА ИМУНИТЕТ (РЕЦЕПТ)
Кување кукуруза је једноставно, а како би вам био савршено спремљен, важно је да испоштујете минутажу.
За почетаг добро оперите кукуруз и потопите га у шерпу са хладном водом. Кувајте га док вода не проври, а кад проври држите га на шпорету тачно десет минута.
Након тога га склоните га са шпорета и процедите, па опет прелијте хладном водом, и након 3 минута га извадите, посолите, и уживајте у укусу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ