Сезона кукуруза увелико траје, па уколико нисте до сада уграбили прилику да припремите овакву ужину, сада је право време за то.
Кувани кукуруз се припрема веома лако и брзо, па вам неће одузети пуно времена, а уживаћете у укусу.
Како кувати кукуруз?
Све је поприлично једноставно, а потребан вам је само један састојак - кукуруз. У истој шерпи можете да кувате онолико кукурза колико може да стане, а да сви буду у води. Прво одбаците зелену кукурузну љуску и свилу, танке нити које се лепе за сваки клас. Док радите, прокувајте велики лонац воде, а онда следи кување кукуруза.
Прочитајте још: Проверите пре него што их употребите: 12 намирница које вероватно ДРЖИТЕ ПРЕДУГО У ОСТАВИ
Додајте кукуруз у кључалу воду и кувајте, без поклопца, док зрна не постану мекана и златна. Време кувања кукуруза варира у зависности од много фактора, али пре свега, од тога да ли је млад, или зрео. Оквирно је то око 15-20 минута за млад кукуруз и око 40 минута за онај који је већ зрео.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ