Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА КУВАЊЕ КУКУРУЗА: Један тајни састојак и 15 минута припреме

Да бисте добили најукуснији кукуруз шећерац у воду додајте један "тајни" састојак.

1721557967_Untitled.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Тешко ћете пронаћи особу која не воли кукуруз, било кувани, печени или као додатак. Али, ако тражите нове идеје за његову припрему, ту је фантастичан и креативан трик за кување кукуруза у "купки" од маслаца.

Резултат ће вас одушевити, јер савршено сладак и нежан укус кукуруза, ће вас натерати да узмете репете.

Не треба вам више од 15 минута да припремите ово јело, а ако вам се допадне резултат, покушајте да припремите друго поврће на овај начин.

Састојци:

- 4 шоље воде

- 6 кукуруза

- 1 шоља млека

- 100 грама путера

- 1 кашика соли

Припрема:

У велику посуду сипајте воду и сачекајте да прокључа. Додајте шољу млека, путера и со. Кад се путер растопио, додајте кукуруз и смањите ватру. Кувајте око осам минута. Потом извадите кукуруз и сервирајте.

Зашто је кукуруз супер намирница?

Просечан кукуруз има око 300 зрна, а свако од њих складишти угљене хидрате, протеине, витамине, минерале и влакан. Један свеж кукуруз има око 100 калорија.

Верује се да је свеже поврће здравије од куваног, али то се не односи на кукуруз. Наиме, амерички истраживачи открили су да током термичке обраде кукуруза, кувања или печења долази до ослобађања молекула антиоксидацијским деловањем, што повећава његове заштитне моћи.

Кукуруз такође садржи јаке антиоксиданте, лутеин и зеаксантин, садржи бета каротен и витамине Б, магнезијум, фосфор и витамин Ц.

Редовно конзумирање кукуруза подстиче рад метаболизма и варења, као и избацивање токсина из тела и спречава развој цревних болести.

Кукуруз је одличан извор витамина Б1, који има важну улогу у функцији мозга.

(Супержена.б92)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas