Ево одговора на питање које постављају многе домаћице
Време кувања кукуруза варира у зависности од много фактора - да ли се ради о свежем, млечном кукурузу, или је кукуруз старији и зрео. Треба да се има у виду и то, да ли се кува у обичној шерпи или експрес лонцу.
Да бисте скували клипове кукуруза, потребно је прво да га очистите од лишћа и свиле. Затим поређајте клипове један поред другог, прекријте их водом потпуно и покријте их са неколико листова које сте одстранили, јер ће тако имати лепши укус.
Млади кукуруз се кува брзо, 15-20 минута у експрес лонцу. Старији кукуруз се кува 40 минута у експрес лонцу, а можда и дуже, зависи од старости.
Ако кувате кукуруз у обичној шерпи, то ће трајати око два сата. Још једна кулинарска тајна коју вам откривамо је да не стављате со у кукуруз пре и за време кувања, зато што ће зрна бити тврда. Соли се непосредно пре сервирања, ако тако волите.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ