Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети уз које намирнице могу да буду дуже свеже: Шта треба урадити са млеком, а како упаковати сир?

Свакодневно се суочавамо са бацањем велике количине хране

1662890264_hd-wallpaper-g35f0218e6_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ово се дешава у готово свакој кући, некада купимо превише намирница, па им истекне рок док стигнемо да их поједемо.

Посотје мали трикови које можемо да уведемо и да максимално искористимо оно што имамо на залихама уместо да купујетемо нове намирнице.

Посолите отворено млеко

Звучи чудно, али постоји разлог. Отворено млеко може да остане свеже између четири и десет дана. Додавање само прстохвата соли паковању одмах након отварања може да помогне да остане свеже током дужег периода. Со је конзерванс, тако да помаже у заустављању раста бактерија. Такође је у тако малој концентрацији да га нец́ете ни приметити у јутарњој шољици. Међутим, обавезно добро протресите паковање.

Прочитајте још: Трик који ће одушевити домаћице: Ево како на брз и једноставан начин да омекшате месо

Чувајте млеко у најхладнијем делу фрижидера

Такође не би требало да чувамо млеко у вратима фрижидера, јер је то заправо најтоплији део фрижидера. Ако можете, чувајте млеко на задњој страни средњих или виших полица, где ц́е бити ближе систему за хлађење. Хладно млеко траје много дуже од топлог млека!

Умотајте тврди сир у папир за печење

Пластична амбалажа "гуши" сир, што може да утиче на рок трајања. Уместо тога умотајте тврди сир у папир за печење. Ово спречава да се сир исуши, али и задржава вишак влаге и спречава раст буђи. Тврди сир обично може да траје и до четири недеље ако се правилно чува у фрижидеру.

Оперите поврц́е сирц́етом

Прање поврц́а сирц́етом чисти много боље од воде. Сирц́е дезинфикује, чисти и уклања све бактерије, а и дуже одржава храну свежом. Ипак, не треба да сипамо сирц́е по целом воћу или поврћу. Уместо тога, направите раствор који је 1:3 у односу сирц́ета и воде у посуди. Оставите поврц́е у смеси 15 минута, а потом добро исперите и осушите.

Прочитајте још: Грешка коју сви правимо: Да ли знате како се правилно сече хлеб

Држите банане одвојено од другог воц́а

Свако воц́е производи одређени ниво гаса познат као „етилен“. Неки производе више од других, то су јабуке, брескве, крушке, диње и авокадо. Банане производе вец́у концентрацију када су спремне за сазревање како би се убрзао процес зрења, што убрзава сазревање оближњег воц́а.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas