Шпаргла је поврће пролећа, па уколико бисте да је спремате, сада можете да пронађете свежу
Не постоји прави или погрешан начин да припреме шпаргле. Пре него што кренете да је кувате или печете одсеците дрвенасте крајеве, који могу да имају непријатну, влакнасту текстуру. Свеже куване шпаргле одлично иду уз мало маслиновог уља, лимуна или путера. Тања шпаргла ће се спремити много брже од дебљих, па имајте на уму ово приликом припреме.
Прочитајте још: Како да вам ЛИГЊЕ не буду ЖИЛАВЕ? Тајна је у припреми, кувању и још у једном трику!
Како се пеку шпаргле?
Печење је један од најбољих начина да се спреме шпаргле. Да бисте испекли шпаргле претходно загрејте рерну. Ставите шпаргле са мало маслиновог уља на папир за печење и зачините сољу. Пеците док не омекшају, око три минута за тања и до пет минута ако су шпаргле дебље.
Како кувати шпаргле?
Како бисте скували шпаргле, ставите лонац слане воде да проври и припремите велику чинију хладне воде. Додајте шпаргле у кључалу воду и кувајте док не постану хрскаве и светлозелене, два до три минута. Извуците их и одмах пребаците у чинију са хладном водом. После минут или два, процедите и осушите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ