Špargla je povrće proleća, pa ukoliko biste da je spremate, sada možete da pronađete svežu
Ne postoji pravi ili pogrešan način da pripreme špargle. Pre nego što krenete da je kuvate ili pečete odsecite drvenaste krajeve, koji mogu da imaju neprijatnu, vlaknastu teksturu. Sveže kuvane špargle odlično idu uz malo maslinovog ulja, limuna ili putera. Tanja špargla će se spremiti mnogo brže od debljih, pa imajte na umu ovo prilikom pripreme.
Pročitajte još: Kako da vam LIGNJE ne budu ŽILAVE? Tajna je u pripremi, kuvanju i još u jednom triku!
Kako se peku špargle?
Pečenje je jedan od najboljih načina da se spreme špargle. Da biste ispekli špargle prethodno zagrejte rernu. Stavite špargle sa malo maslinovog ulja na papir za pečenje i začinite solju. Pecite dok ne omekšaju, oko tri minuta za tanja i do pet minuta ako su špargle deblje.
Kako kuvati špargle?
Kako biste skuvali špargle, stavite lonac slane vode da provri i pripremite veliku činiju hladne vode. Dodajte špargle u ključalu vodu i kuvajte dok ne postanu hrskave i svetlozelene, dva do tri minuta. Izvucite ih i odmah prebacite u činiju sa hladnom vodom. Posle minut ili dva, procedite i osušite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU