М. Ф. К. Фишер још давне 1942. године је ову методу открила у својој књизи
Како да скувате јаја без кувања у кључалој води открила је у књизи "Како скувати вука" М. Ф. К. Фишер, писац бројних књига о припремању хране. Фишерова предлаже две методе како да укусна и сочна јаја спремите на прави начин. Њене методе потичу још из 1942. када је и објавила поменуту књигу.
Прочитајте још: Да ли отворено вино има рок трајања? Оволико може да стоји
Два начина припреме
Први начин је да ставите јаје у хладну воду чиме ћете спречити кору јајета да пукне, а затим кувати на благој ватри, а никако у кључалој. Како Фишерова тврди, јаје ће бити скувано у потпуности, али ће укус бити знатно бољи.
Други начин је да потопите јаје у хладну воду у малој посуди и грејати. Чим вода крене да кључа, одмах склоните тигањ или шерпу у којој спремате јаја са ватре и можете да једете.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ