Да ли сте некада користили лимун приликом кувања јаја?
Приближава се Ускрс, а пре њега је Велики петак, празник када се традиционално фарбају јаја. Прво јаје је чуваркућа и оно мора да буде црвене боје, а за остала домаћице сваке године смишљају другу технику. Али, оно што је битно пре него што кренете да фарбате јаја јесте да она не пукну приликом кувања.
Када кренете да кувате јаја у воду убаците и кришку лимуна. Ово је битно, јер ће јаја бити цела након термичке обраде, па ћете моћи да их офарбате како год желите.
Зашто се јаја кувају са лимуном?
Сок од лимуна ће помоћи да јаја не пукну приликом кувања, али ће помоћи и да се лакше огуле. Захваљујући киселости љуска јајета ће се лако скинути. Обавезно ове године испробајте да јаја скувате са лимуном, јер ћете бити одушевљени резултатом.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ