Све поврће је здраво, и свако има неке посебне квалитетне особине.
Ипак, кад се следећи пут упутите на пијацу, дајте предност овим фантастичним поврћкама како бисте унапредили имунитет и очували здравље.
Зелена салата
Посебно се истиче врста зелене салате звана романо. Она је препознатљива по издуженим чвршћим листовима. У себи има доста витамина Ц и бета каротена, па је одлична за салате и смутије.
Прочитајте још: ОДМАХ пробајте најлакшу ДИЈЕТУ на свету, а требају вам: Чаша и лимун
Слатки кромпир
Исплати се потражити овај здрави кромпир, јер је пун витамина А. Одличан је за срце, због чега га треба што чешће користити. Испеците га у рерни, те зачините хималајском сољу и кајенским бибером.
Фото: Депосит
Црвена паприка
Многи не знају да су црвене паприке један од највећих извора витамина Ц. Поред тога, у себи још имају витамин А, К, и Б6. Можете их испећи, или јести сирове уз укусан умак као што је хумус.
Спанаћ
Познато је да спанаћ садржи гвожђе, и да је изузетно добар за очи и вид. Има ниску калоријску вредност, па је пожељан за оне који желе да изгубе који килограм. Бланширајте га накратко, а затим служите уз печену рибу, или уз јаје на око.
Фото: Депосит
Прочитајте још: ОДЛИЧНА НАМИРНИЦА: Након овог текста јешћете је сваки дан за доручак!
Цвекла
Богата антиоксидансима, цвекла има моћ да прочисти и детоксификује организам. Сок од цвекле је изврстан, као и барена цвекла која се у салати сјајно слаже са козјим сиром и преливом од балзамико сирћета.
Купус
Дугачак је списак добрих компоненти које купус поседује. Ту су, на пример, магнезијум, калијум, јод, гвожђе и калцијум. Купус можете јести пресан и куван, а не заборавите и на онај црвени.
Фото: Депосит
Кељ
Кељ у себи има витамине А, Б, Ц, Е и К. Ту су још многи минерали, хлорофил, па чак и омега 3 масне киселине. Зато није ни чудо што већ дуже време кељ важи за суперхрану. Убаците га у чорбе, салате, или направите песто.
Прочитајте још: Помоћи ће вам да СМРШАТЕ, а није исхрана: Постоји још један важан фактор
Карфиол
Изненађујуће је да карфиол омогућава правилно функционисање мозга и прави добар хормонални баланс. Запечени карфиол је изузетно укусан, као и онај ситно исецкан, који по употреби имитира пиринач.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ