Sve povrće je zdravo, i svako ima neke posebne kvalitetne osobine.
Ipak, kad se sledeći put uputite na pijacu, dajte prednost ovim fantastičnim povrćkama kako biste unapredili imunitet i očuvali zdravlje.
Zelena salata
Posebno se ističe vrsta zelene salate zvana romano. Ona je prepoznatljiva po izduženim čvršćim listovima. U sebi ima dosta vitamina C i beta karotena, pa je odlična za salate i smutije.
Pročitajte još: ODMAH probajte najlakšu DIJETU na svetu, a trebaju vam: Čaša i limun
Slatki krompir
Isplati se potražiti ovaj zdravi krompir, jer je pun vitamina A. Odličan je za srce, zbog čega ga treba što češće koristiti. Ispecite ga u rerni, te začinite himalajskom solju i kajenskim biberom.
Foto: Deposit
Crvena paprika
Mnogi ne znaju da su crvene paprike jedan od najvećih izvora vitamina C. Pored toga, u sebi još imaju vitamin A, K, i B6. Možete ih ispeći, ili jesti sirove uz ukusan umak kao što je humus.
Spanać
Poznato je da spanać sadrži gvožđe, i da je izuzetno dobar za oči i vid. Ima nisku kalorijsku vrednost, pa je poželjan za one koji žele da izgube koji kilogram. Blanširajte ga nakratko, a zatim služite uz pečenu ribu, ili uz jaje na oko.
Foto: Deposit
Pročitajte još: ODLIČNA NAMIRNICA: Nakon ovog teksta ješćete je svaki dan za doručak!
Cvekla
Bogata antioksidansima, cvekla ima moć da pročisti i detoksifikuje organizam. Sok od cvekle je izvrstan, kao i barena cvekla koja se u salati sjajno slaže sa kozjim sirom i prelivom od balzamiko sirćeta.
Kupus
Dugačak je spisak dobrih komponenti koje kupus poseduje. Tu su, na primer, magnezijum, kalijum, jod, gvožđe i kalcijum. Kupus možete jesti presan i kuvan, a ne zaboravite i na onaj crveni.
Foto: Deposit
Kelj
Kelj u sebi ima vitamine A, B, C, E i K. Tu su još mnogi minerali, hlorofil, pa čak i omega 3 masne kiseline. Zato nije ni čudo što već duže vreme kelj važi za superhranu. Ubacite ga u čorbe, salate, ili napravite pesto.
Pročitajte još: Pomoći će vam da SMRŠATE, a nije ishrana: Postoji još jedan važan faktor
Karfiol
Iznenađujuće je da karfiol omogućava pravilno funkcionisanje mozga i pravi dobar hormonalni balans. Zapečeni karfiol je izuzetno ukusan, kao i onaj sitno iseckan, koji po upotrebi imitira pirinač.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU