Од зачина користите само со и бибер.
Познати шеф Рејмонд Бланк открио је трикове за печење кромпира – како их изрезати, колико дуго пећи, коју масноћу користити...
Овај поносни власник две Мишелинове звездице истакнуо је да би кромпире требало након гуљења изрезати на четвртине дебеле отприлике четири центиметра. Тако ће се постићи хрскава корица и мекана унутрашњост.
Прочитајте још: Намирнице које су најподложније КВАРЕЊУ и ЗАРАЗАМА
Следећи корак јест одабир масноће. Рејмонд тврди да би за припрему кромпира најбоље било употребити гушчју маст јер има интензиван укус.
Прочитајте још: ПИРЕ је савршен прилог, а ево ТАЈНЕ како да га направите без ГРУДВИЦА
- Ако сте вегани, онда бирајте сунцокретово уље. Најгоре које можете одабрати јест маслиново – да ће кромпирима горки укус - саветује да прво кувате кромпире пет минута, а затим их намастите и ставите у пећницу на 200°Ц, 30 до 40 минута.
Од зачина, каже, користите само со и бибер.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ