Od začina koristite samo so i biber.
Poznati šef Rejmond Blank otkrio je trikove za pečenje krompira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju masnoću koristiti...
Ovaj ponosni vlasnik dve Mišelinove zvezdice istaknuo je da bi krompire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.
Pročitajte još: Namirnice koje su najpodložnije KVARENJU i ZARAZAMA
Sledeći korak jest odabir masnoće. Rejmond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo upotrebiti guščju mast jer ima intenzivan ukus.
Pročitajte još: PIRE je savršen prilog, a evo TAJNE kako da ga napravite bez GRUDVICA
- Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jest maslinovo – da će krompirima gorki ukus - savetuje da prvo kuvate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.
Od začina, kaže, koristite samo so i biber.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU