Кромпир је једна од најомиљенијих намирница, а колико је често заступљена на нашој трпези говори податак да чак милијарда људи на планети поједе у просеку један кромпир дневно
Припремамо га на разне начине, али чини се да је помфрит многима најомиљеније јело.
Да бисте спремили савршен помфрит неопходно је да знате неке мале трикове. Пре свега, потребно је да одаберете скробни и златни кромпир, јер се бели брже суши приликом печења. Такође, важно је да опране кромпире држите у посуди с водом како би били хрскави.
За спремање изаберите дубоку и широку посуду (или лонац) и напуните је уљем допола, а затим помфрит пржите на средњој температури. Мешајте повремено, око 20 минута, а када почну да плутају по површини уља, то значи да су кромпирићи скоро готови. Када поприме златно смеђу боју, склоните их с рингле. Затим помфрит ставите у тањир обложен папирним убрусима како би упили вишак масноће.
Врхунски кувари такође препоручују да преко помфрита поспете кашику кукурузног скроба да упије влагу и буде што хрскавији.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ