Пржена храна није баш на листи најздравије хране ниједног нутрициониста, али сви понекад желимо нешто хрскаво.
Пржена храна не мора увек да буде нездрава, а све зависи од тога које уље бирате. Маслиново уље се сматра једним од најздравијих уља за пржење, али само ако га правилно користите. Постоје и друге сјајне опције - укључујући сојино уље и уље од кикирикија.
Одредите праву температуру пржења
Можда сте чули да маслиново уље није добро за пржење, али све је у томе како га користите. Реалност је да многи људи погрешно користе уље за пржење, тако што дозвољавају да њихова уља за пржење постану превише врућа. Загревање уља за пржење изнад тачке димљења доводи до тога да уље реагује са кисеоником.
Ако немате термометар за пржење (термометар за месо такође може да ради) који би вам помогао да пратите температуру, постоје начини да сазнате да ли је уље спремно. Најбоља опција је да се крај дрвене кашике или штапића за јело забоде у уље. Ако се око њега формирају мехурићи, требало би да буде идеално за пржење.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ