Ne bacajte kisele mandarine
Sezona mandarina je uveliko u toku, a osim što je ovo voće preukusno, takođe je i izuzetno zdravo i prepuno vitamina C. Mandarine će vam pomoći i u borbi protiv virusa, uključujući i grip od kojeg mnogi boluju ovih dana.
Ipak, ono što je problem jeste to što, prilikom kupovine mandarina, nikada ne možemo da znamo koje su slatke, a koje kisele, pa se tako nekada dogodi da ih kupimo i jedva čekamo da dođemo kući kako bismo ih jeli, a onda shvatimo da su prekisele.
Pročitajte još: Baka Jela otkriva trik kako da vam krofne uvek uspeju: Vazdušasto, mekano i neodoljivo testo (RECEPT/VIDEO)
Srećom, ovom voću je vrlo brzo moguće popraviti ukus, tako da više ne morate da brinete da li ste kupili slatke ili kiselkaste mandarine.
Šta možete da uradite?
Mandarine možete da izložite visokim temperaturama, odnosno, da ih držite na dasci ili simsu od prozora, na jakom suncu, neka 2-3 dana, što zimi baš i nije zagarantovano.
Sa druge strane, postoji brže i praktičnije rešenje, a sve što je potrebno da uradite jeste da u posudu sipate toplu vodu, približno 40°C. I mandarine stavite u posudu, a zatim ih ostavite da u tako toploj vodi odstoje nekih 10-15 minuta. Nakon toga ih odmah potopite u hladnu vodu i to je to. Mandarine više neće biti kisele, već slatke, prenosi 24sedam.rs.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU