Припрема је једноставна, а укус незабораван
Састојци:
1 кг брашна
450 мл воде
30 г квасца
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
3 кашике посног мајонеза
100 мл уља
100 г посног мајонеза за премазивање
Семенке сусама, лана (или по жељи) за посипање
Припрема:
У већу чинију сипајте брашно, додајте квасац, кашичицу шећера, 3 кашике посног мајонеза и 30 мл уља. Додајте мало воде, па руком или варјачом мешајте док не растопите квасац, шећер и мајонез. Постепено додајте остатак воде и месите док не добијете глатко тесто.
Радну површину благо науљите, па тесто премесите на тој површини док се не науљи са свих страна. Тесто поделите на два једнака дела, а сваки део затим поделите на шест мањих јуфкица. Покријте јуфкице крпом и оставите их да одстоје 30 минута.
Сваку јуфкицу благо развуците оклагијом, премажите посним маргарином и слажите једну на другу. Последњу јуфкицу немојте премазивати. Када сложите све јуфкице, заједнички их развуците у већу, танку кору. Поспите семенке сусама (можете додати и лан) по једној страни теста, па окрените тако да та страна буде до радне површине. Страну која није посута семењем премажите танким слојем посног мајонеза.
Исеците кору на троугласте комаде жељене величине, па сваки комад уролајте у кифлицу. Поступак поновите са другом половином теста. Кифлице поређајте у плех обложен папиром за печење, премажите их благо посним мајонезом и оставите да надођу око сат времена.
Пеците у претходно загрејаној рерни првих 10 минута на 200 степени, а затим још 15 минута на 180 степени, док не порумене.
(Република)
БОНУС ВИДЕО