Када се храна пржи без уља често долази до лепљења и других проблема приликом припреме
У неким рецептима стоји да треба да испржите или испечете храну у добро загрејаном тигању, али без уља. Често се дешава да се тако припремљена јела залепе за посуду, јер никада нисте сигурни да ли је довољно угрејана. На друштвеним мрежама је постао хит видео снимак у којем помоћу генијалног трика можете да проверите да ли је тигањ довољно загрејан и више никада се неће десити да се храна залепи.
Прочитајте још: Рецепт за доручак од милион прегледа: ОМЛЕТ- СЕНДВИЧ, обожаваћете да га спремате! (РЕЦЕПТ)
Све је у води. Ставите тигањ на шпорет и укључите га. Када мислите да се довољно загрејао сипајте кашику воде. Ако вода крене да се шири, то значи да није довољно угрејан, а ако крену да се праве мале "перлице" од воде то значи да је тигањ превише загрејан.
Када сипате воду у тигањ она би требала да формира кликер и да клизи по тигању. То значи да је загрејан таман колико треба и да се храна неће залепити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ