Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УЗ ОВУ ИСХРАНУ ЈОКИЋ ЈЕ ПОСТАО НАЈБОЉИ: За 40 дана изгубио 14кг

Никола Јокић је од буцкастог момка из Сомбора са невероватним талентом за кошарку стигао до најбољег кошаркаша најбоље лиге на свету, а један од битних фактора у његовој трансформацији била је и исхрана.

1724493647_103628_nikola-jokic-foto-profimedia_orig.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Наиме, Никола Јокић је раније имао проблем са вишком килограма, а уз помоћ одређене исхране је успео да смрша.

- Можда не би требало да кажем како сам се пре хранио. Рећи ћу само да сам пио скоро четири литра кока-коле дневно! Обожавао сам је. Али нисам попио ни кап у последњих годину и по дана – рекао је Јокић прошле године.

Јокић је успео за 42 дана да изгуби 14 килограма, а кључну улогу у томе имао је кондициони тренер Стив Хес.

- Мислим да је тај губитак килограма једна од најбољих ствари коју сам учинио у каријери. Хес ми је помогао да уравнотежим килажу, направио ми је посебан режим исхране. С

ада једем шест до осам пута дневно, протеинске шејкове, салате, пилетину, рибу – рекао је Никола и додао:

– Али све то се спрема на здрав начин, са специфичним уљем које… не знам… има укус… знате… Бљак! То је грозно, али научио сам да се храним здраво, хоћу да тако наставим. Не једем глупости, слаткише, масно и зачињено.

На ово највише води рачуна:

1. Уравнотежен унос протеина

Протеини су кључни за регенерацију мишића, што је посебно важно за спортисте попут Јокића. Он се ослања на квалитетне изворе протеина попут пилетине, рибе, јаја, и понекад црвеног меса.

2. Преферира сложене угљене хидрате

Јокић се фокусира на конзумацију сложених угљених хидрата као што су интегрални хлеб, смеђи пиринач, зобене пахуљице, и поврће, који му пружају потребну енергију за дуготрајне тренинге и утакмице.

3. Много воћа и поврћа

Као део уравнотежене исхране, Јокић уноси много свежег воћа и поврћа, које му обезбеђује витамине, минерале и антиоксиданте, што је кључно за опоравак и опште здравље.

4. Контролисан унос масти

Води рачуна о уносу здравих масти које долазе из маслиновог уља, авокада, орашастих плодова и рибе. Оне су важне за одржавање енергије и здравља срца.

5. Добра хидратација

Никола највише сада конзумира обичну води и пази да унесе довољну количину течности, како би остао хидриран, што је кључно за што бољи перформанс.

(Хелло)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas