Авокадо је врло здрава и хранљива намирница, али често нам поцрни и пропада.
С обзиром да авокадо није нимало јефтин, често нам се деси да купљени авокадо поцрни и пропадне. Овде вам објашњавамо како да спречите његово старење и како све можете да га користите.
Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу
Зрео током целе године
Да бисте имали савршено зрео авокадо током целе године, исеците га на пола, извадите му коштицу и премажите га лимуновим соком. Припремљени авокадо ставите на папир за печење, а затим у замрзивач. Када се стврдне, половине авокада можете ставити у кесу и одмрзнути кад год пожеите.
База за смути
Пасирани авокадо можете замрзнути у калупима за лед, а коцке авокада послужиће вам као одлична база за различите смутије. У блендеру измиксајте авокадо и лимунов сок, смесу ставите у калуп за лед и замрзните. Тако ћете увек имати одвојену малу количину авокада за јутарњи смути.
Брзо сазревање у рерни
Не постоји ништа горе од трвдог авокада у моменту када желите да га конзумирате. Али постоји брзо решење - авокадо може брзо да сазри у рерни. Чврсто замотајте цео авокадо у фолију и пеците га у рерни на сто степени 10 минута. Авокадо неће бити у потпуности зрео, али ће од њега сада моћи да се направи жељено јело!
Да не поцрни
Након што сте исекли авокадо на комаде, ставите га у посуду са исеченим црвеним луком! На тај начин авокадо неће оксидирати. Лук производи сумпорне гасове који заустављају оксидацију авокада. Мирис лука неће утицати на укус авокада. Такође спречавање оксидације авокада може се урадити и са премазивањем маслиновог уља преко половине авокада, јер на тај начин се ствара заштитни слој који спречава његову оксидацију.
Авокадо као замена за маслац
Желите да спремите омиљени десерт, али немате маслац или желите да пробате здравију верзију посластица? Замените маслац авокадом у припреми теста за брауније, мафине и друге колаче.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ