Oglas
· · Komentari: 0

Kako da iskoristite AVOKADO na najbolji mogući način? Više neće moći da vam propadne

Avokado je vrlo zdrava i hranljiva namirnica, ali često nam pocrni i propada.

1648720981_avocado-ge248b98ca_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

S obzirom da avokado nije nimalo jeftin, često nam se desi da kupljeni avokado pocrni i propadne. Ovde vam objašnjavamo kako da sprečite njegovo starenje i kako sve možete da ga koristite.  

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Zreo tokom cele godine 

Da biste imali savršeno zreo avokado tokom cele godine, isecite ga na pola, izvadite mu košticu i premažite ga limunovim sokom. Pripremljeni avokado stavite na papir za pečenje, a zatim u zamrzivač. Kada se stvrdne, polovine avokada možete staviti u kesu i odmrznuti kad god požeite.

Baza za smuti 

Pasirani avokado možete zamrznuti u kalupima za led, a kocke avokada poslužiće vam kao odlična baza za različite smutije. U blenderu izmiksajte avokado i limunov sok, smesu stavite u kalup za led i zamrznite. Tako ćete uvek imati odvojenu malu količinu avokada za jutarnji smuti. 

Brzo sazrevanje u rerni 

Ne postoji ništa gore od trvdog avokada u momentu kada želite da ga konzumirate. Ali postoji brzo rešenje - avokado može brzo da sazri u rerni. Čvrsto zamotajte ceo avokado u foliju i pecite ga u rerni na sto stepeni 10 minuta. Avokado neće biti u potpunosti zreo, ali će od njega sada moći da se napravi željeno jelo! 

Da ne pocrni 

Nakon što ste isekli avokado na komade, stavite ga u posudu sa isečenim crvenim lukom! Na taj način avokado neće oksidirati. Luk proizvodi sumporne gasove koji zaustavljaju oksidaciju avokada. Miris luka neće uticati na ukus avokada. Takođe sprečavanje oksidacije avokada može se uraditi i sa premazivanjem maslinovog ulja preko polovine avokada, jer na taj način se stvara zaštitni sloj koji sprečava njegovu oksidaciju. 

Avokado kao zamena za maslac 

Želite da spremite omiljeni desert, ali nemate maslac ili želite da probate zdraviju verziju poslastica? Zamenite maslac avokadom u pripremi testa za braunije, mafine i druge kolače. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas