Приликом пипреме хране со је неизбежна.
Oglas
Даје добро познати укус, али стручњаци истичу да ипак користимо велике количине соли које никако не могу да буду добре за здравље.
Иако је неопходна, треба да обратимо пажњу на дневни унос.
Претеривање с овим зачином може довести до разних здравствених проблем. Светска здравствена организација препоручује 5 грама соли на дневном нивоу.
Прочитајте још: Три једноставна корака до НАЈУКУСНИЈЕГ ПИРИНЧА
Упозоравају да обратимо више пажње на намирнице кроз које уносимо со јер је главни састојак многих индустријски произведених јела. Унос можете да смањите бирањем намирница које садрже 1,4 г соли на 100 г хране, конзумирањем свежег воћа и поврћа уз сваки оброк, конзумирањем млечних производа који имају низак садржај натријума попут свежег сира и јогурта, изјегавањем прерађене хране и наравно грицкалица.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas