Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Када је идеално време да се ПОСОЛИ храна? На почетку или на крају припреме јела - ево од чега то зависи

Честа недоумица приликом кувања

1728658964_shutterstock_178576628.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Со сигурно користите у кувању, али да ли обраћате пажњу на то у ком тренутку припреме хране додајете со јелу?

Ово зависи од тога шта тачно кувате и коју врсту соли користите.

Месо се обично може зачинити дан пре него што је спремно за кување. То се заправо и препоручује. Што дуже можете дати зачинима да прођу кроз месо, то је боље. Ако не можете да зачините месо цео дан пре него што планирате да га кувате, имајте на уму да то урадите одмах на почетку прирпеме. 

Плодови мора нису као месо. Превише је деликатно да би се унапред солило. Уместо тога, посолите морске плодове петнаестак минута пре него што их кувате.

Јаја се брже кувају ако их посолите! У случају да правите кајгану или јаја на око, зачините их непосредно пре сервирања.

Поврц́е садржи угљени хидрат који се зове пектин, који није сварљив у људском дигестивном тракту. Овај пектин се може омекшати додавањем соли. Посолите поврц́е око 10 до 15 минута да сол прожме поврц́е, али немојте то чинити много раније од тога јер може постати гумено ако се посоли прерано.

Уколико припремате тестенину, саветује се да воду у којој се кува посолите после кључања. Када је у питању пиринач, он се према саветима кувара соли на почетку кувања.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas