Сачекајте 15,20 минута да се испреку и ужиајте у лепом укусу.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Данас спремамо посне пужиће са ајваром и младим луком.
У ванглицу ставите 20 гр. квасца, 200 мл. топле воде, 6 кашика уља и једну кашичицу шећера, промешајте да се квасац истопи, затим додајте мало по мало 360 гр. брашна (меко, тип 400) и пола кашичице соли.
Прочитајте још: Њих сви волимо, а сада их спремамо у другачијем издању: Правимо КРОФНЕ (ФОТО/ВИДЕО)
Замесите тесто, ставите ванглицу у кесу да н адолази 15,минута. Затим премесите и оставите да се удвостеучи. 110 гр. маргарина, извадите 2 сата раније, да омекша и лепо га умутите са две кашике ајвара (ако заборавите, са феном за косу, омекша за 2 минута).
Две везе младог лука, насецкјате на колутове, мало посолите и оставите да омекша. Када је тесто надошло, премесите га, пребаците на побрашњену радну површину, развуците у правоугаоник, премажите мешавином маргарина и ајвара, затим равномерно распоредите млади лук. Уролајте и сеците на око 4 цм. дебљине.
Прочитајте још: Ако немате идеју за данашњи ручак, ПРЕДЛАЖЕМО: Посне пљескавице са пиринчем и овсеним пахуљицама (ФОТО/ВИДЕО)
Поређајте пужиће у плех, обложен пек папиром. Оставите их да надођу 10 - ак минута, па убаците у рерну загрејану на 220° - 230°. Пеците их око 15, 20 минута у зависности од рерне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ