Sačekajte 15,20 minuta da se ispreku i užiajte u lepom ukusu.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Danas spremamo posne pužiće sa ajvarom i mladim lukom.
U vanglicu stavite 20 gr. kvasca, 200 ml. tople vode, 6 kašika ulja i jednu kašičicu šećera, promešajte da se kvasac istopi, zatim dodajte malo po malo 360 gr. brašna (meko, tip 400) i pola kašičice soli.
Pročitajte još: NJih svi volimo, a sada ih spremamo u drugačijem izdanju: Pravimo KROFNE (FOTO/VIDEO)
Zamesite testo, stavite vanglicu u kesu da n adolazi 15,minuta. Zatim premesite i ostavite da se udvosteuči. 110 gr. margarina, izvadite 2 sata ranije, da omekša i lepo ga umutite sa dve kašike ajvara (ako zaboravite, sa fenom za kosu, omekša za 2 minuta).
Dve veze mladog luka, naseckjate na kolutove, malo posolite i ostavite da omekša. Kada je testo nadošlo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite u pravougaonik, premažite mešavinom margarina i ajvara, zatim ravnomerno rasporedite mladi luk. Urolajte i secite na oko 4 cm. debljine.
Pročitajte još: Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)
Poređajte pužiće u pleh, obložen pek papirom. Ostavite ih da nadođu 10 - ak minuta, pa ubacite u rernu zagrejanu na 220° - 230°. Pecite ih oko 15, 20 minuta u zavisnosti od rerne.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU