Принцеза Кејт Мидлтон, иако је и пре водила врло врло здрав живот, трудила се да редовно тренина и има јеловник пун витамина, али откако се разболела, акценат на храни је још већи
Кејт Мидлтон прошла је и кроз процес превентивне хемотерапије, а стручњаци су јој саветовали неке промене у исхрани.
Професор Рамиа Мокбел, консултант дерматолог са посебним интересовањем за рак коже и скрининг, и оснивач Лондонске клинике за кожу и младеж у ХЦА Хеалтхцаре, открива да пацијенти морају да одржавају добро избалансирану исхрану богату протеинима, витаминима, угљеним хидратима и мастима како би обновили организам и надокнадили штету коју изазива хемотерапија, пише Хелло.
Професор Мокбел објашњава:
- Током хемотерапије, пацијентима се саветује да избегавају вец́ину суплемената, осим витамина Д3. Пијење чаја од ђумбира може помоц́и у спречавању мучнине, што је уобичајена нуспојава лечења. Након завршетка хемотерапије било би пожељно укључити обиље воц́а, поврц́а, антиоксиданата и здравих незасиц́ених масти попут омега 3, уз смањење потрошње прерађене хране - рекла је она.
Међутим, Кејт већ годинама води врло здрав живот и пази шта јој се налази на тањиру. У њеном јеловнику заступљена је велика количина свежег воц́а и поврц́а и здравих масти.
Доручак Кејт Мидлтон
Познато је да је Кејт Мидлтон обожавалац смутија за доручак. Принцеза комбинује кељ, спирулину (врста алги), мачу, спанац́, листове коријандера и боровнице заједно за здрав јутарњи напитак.
Са том комбинацијом, није ни чудо што има блиставу и здраву кожу. Такође се сматра да Кејт повремено ужива и у чинији овсених пахуљица за доручак.
Ручак Кејт Мидлтон
Принцеза није вегетаријанка, али извештаји откривају да углавном воли да једе јела без меса за ручак.
Током њене и Вилијамове краљевске турнеје по Индији, кувар Рагу Деора, који је имао задатак да направи јела за краљевски пар током њиховог боравка у палати Таџ Махал, открио је да је за њих послужио ручак од ц́евапа од поврц́а и карија од сочива.
- Све је то вегетаријанско јер ми је речено да је то оно што они више воле - објаснио је он.
Такође знамо да пар ужива у сушију након што су посетили Јапан Хоусе Лондон. Разговарајуц́и са јапанским куваром Акиром, Вилијам је рекао:
- Веома импресивно. Хвала вам пуно. Моја жена и ја волимо суши. Можда ц́емо морати да дођемо овде на ручак када нико други није ту - рекао је док је јео сашими са лососом.
Каже се да су други омиљени Кејтини оброци салате од лубенице, табуле, цевиче и гаспаћо, према чланку Даили Маил-а.
Вечера као свако од нас
Принцеза једе сличне вечере као и многи од нас: печење, тестенину и кари. Када је била у седмом месецу трудноц́е са принцом Џорџом, принцеза Кејт је уживала у домац́ем јелу од поврц́а које је кувао пар пореклом из Индије по имену Чан и Хаш Шингадија, који је држао продавницу у близини њеног родног града у Беркширу.
Принцеза Кејт је раније признала да воли зачињену храну - иако је уочи своје краљевске турнеје по Индији са принцом Вилијамом открила да се за разлику од ње, њен муж "мучи" са зачинима. Током посете принцу Шаху Кариму Ал Хусаинију, Ага Кана ИВ, пре њихове турнеје по Пакистану 2019. године, Кејт је рекла да смањује количину зачина када кува домац́и кари за своју децу.
Печена пилетина је још један популаран оброк у краљевском домац́инству - принц Хари је запросио Меган док су кували овај оброк, а Кејт и Вилијам га такође воле.
Краљевска дописница Кејти Никол рекла је за Ванити фер 2012:
- Увече се препушта свом хобију да кува Вилијамову омиљену вечеру, печену пилетину.
Тестенина је омиљена и у куц́и Велса, и то јело обожавају и деца.
Грицкалице
Познато је да принцеза фаворизује здраве грицкалице као што су сирово воц́е и поврц́е као и гоџи бобице.
Чак је рекла једном детету током посете ЛЕИФ-у (Лондон Еарли Иеарс Фоундатион) Стоцквелл Гарденс Нурсери анд Пре-сцхоол у Лондону у јануару 2020. да воли папају.
Међутим, као и многи од нас, принцеза Кејт воли посластице и раније је примец́ена како ужива у кокицама. Током краљевске турнеје по Канади и САД 2014. године, принц Вилијам и Кејт присуствовали су кошаркашкој утакмици у Њујорку где је пар примец́ен како заједно једе кофу кокица.
Омиљени десерт
После укусне пилец́е вечере иде и дезерт. Краљевски пудинг по избору је британски класични лепљиви пудинг од карамела, у којем она често ужива у Олд Боот Инн у Стенфорд Динглију, Беркшир.
- Кејт је увек дискретна и увек је похвалила јела са великом љубазношц́у. За десерт је њен омиљени пудинг - лепљиви пудинг од карамела - рекао је шеф кухиње Роди Варот за Пеопле.
Кејт је такође страствени посластичар. Једном је открила да „остаје до поноц́и“ како би сама направила рођенданске торте за своју децу.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ