Пире кромпир може да се спрема и у рерни
Oglas
Састојци:
- 1,5 кг кромпира ољуштеног и исеченог на комаде
- 180 мл млека
- 4 кашике путера, отопљеног
- 240 г киселе павлаке
- со и бибер по укусу
- 400 г исецканог качкаваља
- 120 г исецкане сланине
- 60 г ситно сецканог влашца
- 2 кашике ситно сецканог першуна
- уље
Рецепт за запечени пире кромпир са сиром и сланиницом:
За овај кромпир прокључајте воду у великом лонцу и убаците 2 кашике соли. Ставите кромпир у шерпу и кувајте 15-20 минута или док не омекша. Оцедите га, а затим га вратите у шерпу.
Додајте у шерпу млеко, путер, павлаку, со и бибер по укусу. Кромпир изгњечите гњечилицом за кромпир или миксером. Умешајте половину качкаваља.
Загрејте рерну на 176 степени Ц. Ставите кромпир ватросталну посуду премазану уљем. На врх ставите преостали качкаваљ. Покријте плех фолијом и ставите у рерну. Пеците 20 минута. Скините фолију и додајте сланину, па пеците, непокривено, додатних 20 минута. Поспите по површини влашац и уживајте.
(Ствар укуса)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas