Најслађа посластица на столу.
Oglas
Јеж колачићи су идеални као декорација на столу, која је притом преукусна. Може служити и као јестиви украс на тортама (на памет нам пада пањ торта).
Рецепт за јеж колачиће
Састојци:
- 4 шоље брашна
- кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
- 1 шоља шећера
- 1 шоља путера
- 1/4 шоље кукурузног сирупа
- 2 јаја
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 шоља пекан ораха (могу и обични)
- 1 шоља чоколадних мрвица
Прочитајте још: КАКО СЕ ПРАВИ СИТНИ СИР? Готов за 30 минута, а не треба вам посебна опрема (РЕЦЕПТ)
Припрема:
- Помешајте брашно, прашак за пециво и со у посуди. У посебној посуди умутите шећер, путер, кукурузни сируп, јаја и екстракт ваниле. Мешајте мешавину шећера са мешавином брашна док се не сједини.
- Ставите тесто у фрижидер док се не охлади, 30 минута до 1 сат.
- Загрејте рерну на 175 степени Ц.
- Обликујте тесто у колачиће у облику сузе. Поравнајте зашиљену страну сваког колачића да формирате 'лице'. Поређајте колачиће на плех.
- Пеците у загрејаној рерни до златне боје, 10 до 12 минута. Охладите на плеховима 10 минута пре него што ставите да се потпуно охлади на решетки.
- Исецкајте орахе на ситне комадиће; пребацити у чинију.
- Истопите чоколадне комадиће на пари, често мешајући и стругајући гуменом лопатицом са стране да не би загорело.
- Умочите врх сваког колачића у отопљену чоколаду, раширите тако да потпуно прекрије 'тело' сваког јежа. Утисните колачиће, чоколадном страном надоле, у млевене пекане и формирајући „крзно“.
- Поређајте колачиће на лист папира да се стегну, око 30 минута.
- Преосталу отопљену чоколаду пребаците у шприц или пластичну кесу са одсеченим углом. Ставите чоколаду на шиљасти крај сваког колачића за очи и нос.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas