Прави се од једноставних састојака, а украсиће и најсвечанију трпезу.
Уз веома мало намирница направите овај колач који је одличан за јесење дане.
Потребно је
За кору
250 г меда
200 мл пива
200 г шећера
300 г брашна
1 кашичица соде бикарбоне
За фил
300 г ораха
300 г шећера
200 мл воде
150 г млевеног жита
1 кесица ванилин шећера
За декорацију
ораси
Припрема
Рерну загрејте на 180 степени. Онда прво помешајте брашно, шећер, мед и соду бикарбону, па сипајте пиво. Добро све сједините. Преручите смесу у плех обложен папиром за печење. Пеците око 20 минута у загрејаној рерни на 180 степени. Сачекајте па охлађену кору исеците на 4 једнака дела. Онда сипајте жито у посуду, па прелијте врелом водом. Оставите бар 2-3 сата па процедите. Затим у жито додајте нову воду и скувајте га. Опет га оцедите па изблендајте. Помешајте у другој шерпи шећер и воду, па када крене да ври додајте жито и кувајте кратко, уз непрестано мешање. Додајте орахе и ванилин шећер. Добро промешајте. Онда следи ређање торте. Прво кору премажите врућим филом, па ставите другу, опет премажите, па ставите трећу, четврту кору. На крају, целу торту премажите филом. Декоришите торту сецканим и крупним орасима. Пријатно!
Ало трпеза
Бонус видео: