Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧУПАВЦИ ОД 4 ЈАЈА: Најједноставнији РЕЦЕПТ за ОМИЉЕНЕ КОЛАЧЕ

Чупавци су колачи које обожавају све генерације. Једноставно се праве па су идеално решење када вам се ненајављено појаве гости или када себи желите да угодите неком посластицом.

1721800965_2794791_cupavci_ff.jpg
Фото: Принтскрин
Oglas

Ево како да направите сочне чупавце од само четири јаја.

Састојци:

За бисквит:

4 јаја
1 ванилин шећер
200 г шећера
200 мл млека
200 г брашна
1 прашак за пециво

За умак:

350 мл млека
100 г чоколаде
3 кашике какаа
3 кашике шечера
150 г маргарина

За ваљање:

250-300 г кокоса

Припрема:

Одвојите беланца од жуманца, па потом умутите белнца са половином од напоменуте количине шећера у чврст снег и оставите са стране.Потом умутите и жуманца пенасто са преосталим шећером и ванилиним шећером. Додајте брашно и прашак за пециво,а потом и млеко, па умутите миксером. У то на крају лагано умештајте и снег од беланца мешајући шпатулом. Смесу излите у науљен плех, па пеците 20 до 25 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени. Када се прохлади, исеците на коцке жељене величине. Потом направите чоколадни прелив, тако што ћете изломљену чоколаду да ставите у шерпу са млеком, какаом, шећер и маргарином и загревајте уз мешање док се не растопи.

Када се мало прохлади, коцке ваљајте у топли умак тако да се намоче са свих страна, па их спуштајте у тањир са кокосом. Чупавце ставите у фрижидер да се стегну, а потом се и послужите.

(Курир.рс/Глоссy/М.Ј)

 

БОНУС ВИДЕО

     Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas