Чупавци су колачи које обожавају све генерације. Једноставно се праве па су идеално решење када вам се ненајављено појаве гости или када себи желите да угодите неком посластицом.
Ево како да направите сочне чупавце од само четири јаја.
Састојци:
За бисквит:
4 јаја
1 ванилин шећер
200 г шећера
200 мл млека
200 г брашна
1 прашак за пециво
За умак:
350 мл млека
100 г чоколаде
3 кашике какаа
3 кашике шечера
150 г маргарина
За ваљање:
250-300 г кокоса
Припрема:
Одвојите беланца од жуманца, па потом умутите белнца са половином од напоменуте количине шећера у чврст снег и оставите са стране.Потом умутите и жуманца пенасто са преосталим шећером и ванилиним шећером. Додајте брашно и прашак за пециво,а потом и млеко, па умутите миксером. У то на крају лагано умештајте и снег од беланца мешајући шпатулом. Смесу излите у науљен плех, па пеците 20 до 25 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени. Када се прохлади, исеците на коцке жељене величине. Потом направите чоколадни прелив, тако што ћете изломљену чоколаду да ставите у шерпу са млеком, какаом, шећер и маргарином и загревајте уз мешање док се не растопи.
Када се мало прохлади, коцке ваљајте у топли умак тако да се намоче са свих страна, па их спуштајте у тањир са кокосом. Чупавце ставите у фрижидер да се стегну, а потом се и послужите.
(Курир.рс/Глоссy/М.Ј)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ