Najslađa poslastica na stolu.
Oglas
Jež kolačići su idealni kao dekoracija na stolu, koja je pritom preukusna. Može služiti i kao jestivi ukras na tortama (na pamet nam pada panj torta).
Recept za jež kolačiće
Sastojci:
- 4 šolje brašna
- kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja šećera
- 1 šolja putera
- 1/4 šolje kukuruznog sirupa
- 2 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja pekan oraha (mogu i obični)
- 1 šolja čokoladnih mrvica
Pročitajte još: KAKO SE PRAVI SITNI SIR? Gotov za 30 minuta, a ne treba vam posebna oprema (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so u posudi. U posebnoj posudi umutite šećer, puter, kukuruzni sirup, jaja i ekstrakt vanile. Mešajte mešavinu šećera sa mešavinom brašna dok se ne sjedini.
- Stavite testo u frižider dok se ne ohladi, 30 minuta do 1 sat.
- Zagrejte rernu na 175 stepeni C.
- Oblikujte testo u kolačiće u obliku suze. Poravnajte zašiljenu stranu svakog kolačića da formirate 'lice'. Poređajte kolačiće na pleh.
- Pecite u zagrejanoj rerni do zlatne boje, 10 do 12 minuta. Ohladite na plehovima 10 minuta pre nego što stavite da se potpuno ohladi na rešetki.
- Iseckajte orahe na sitne komadiće; prebaciti u činiju.
- Istopite čokoladne komadiće na pari, često mešajući i strugajući gumenom lopaticom sa strane da ne bi zagorelo.
- Umočite vrh svakog kolačića u otopljenu čokoladu, raširite tako da potpuno prekrije 'telo' svakog ježa. Utisnite kolačiće, čokoladnom stranom nadole, u mlevene pekane i formirajući „krzno“.
- Poređajte kolačiće na list papira da se stegnu, oko 30 minuta.
- Preostalu otopljenu čokoladu prebacite u špric ili plastičnu kesu sa odsečenim uglom. Stavite čokoladu na šiljasti kraj svakog kolačića za oči i nos.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas