Ово је рецепт за џем од бундеве, који сигурно до сада нисте пробали.
Oglas
Састојци:
- 3 кг бундеве
- 1800 грама шећера
- 1 лимун
- 2 ванилин шећера
Прочитајте још: МОЖЕ ЛИ СЕ ЈЕСТИ ЏЕМ ако се на врху ухватила БУЂ
Припрема:
Бундеву опрати, огулити и очистити од семена, тако да остане отприлике нешто више од 2 кг чистог воћа. Насећи на коцкице и ређати у шерпу ред шећера, ред воћа. Оставити да одстоји 2 сата.
Кувати на средњој ватри и повремено скидати пену. На половини кувања додати сок и колутове лимуна, као и ванилин шећер.
Џем је готов кад се смеса на хладном тањирицу не слива, него набора.
Врућ џем налити у чисте тегле, повезати и утоплити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas