Спасите загорели џем, веома лако и једноставно
Сви ми волимо џем по рецепту наших бака. Скоро па се никада није десило да купимо неки у трговини и да макар приближно има укус као онај из детињства.
Бакама никада није било тешко да га спреме и да уживамо у њему током целе зиме, али некада се деси да и загори. Тада се углавном баци та цела смеса, али на овај начин можете да га сачувате.
Шта да урадите када џем загори?
Врло је једноставно, ако благовремено приметите да џем гори, онда морате одмах да реагујете. Неопходно је да истог мометна искључите шпорет и пажљиво да га пребаците у другу шерпу. Пазите да џем који је загоре не упадне у чисту шерпу. Сада остаје само да се решите непријатно мириса, који се неизбежно појавио.
Да бисте то урадили потребно вам је воће са пријатним мирисом као што су цитруси. Изрендајте мало коре лимуна или неког воћа по жељи, а можете и да сипате лимунов сок. Цитрусно воће ће елиминисати могућу горчину и учинити џем пикантнијим. Друга опција је коришћење ароматичног биља као што су лаванда или тимијан.
Али постоји један важан услов, овако припремљен џем дефинитивно није погодан за складиштење, тако да га треба конзумирати у блиској будућности.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ