Време је да размишљамо о зимници
Џем се често користи у српској кухињи, а њега можете да мажете на палачинке, да правите колаче... Наравно, домаћи је лепшег укуса од куповног, а сада је право време да га направите. Можете да корисите воће по жељи јер је сада сезона, па изаберите оно које највише волите и упустите се у припрему.
Прављење џема није компликовано, али захтева мало времена, поготово ако правите веће количине. Али, крајњи производ вреди уложеног труда. Ноћна мора сваке домаћице је када угледа буђ на џему. Уместо да баците џем постоји једноставно решење које су многи испробали.
Док га кувате додајте лимунску киселину и џем се неће покварити. За 1 кг воћа користите трећину кашичице лимунске киселине. Она се додаје 5 минута пре краја.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ