Уживајте у новом укусу
Јагоде, најпопуларније, а многима и омиљено црвено воће. О бројним благодетима овог укусног воћа већ смо писали, а ако сте љубитељ мармелада и џемова предлажемо вам да пробате овај експресно брз рецепт за домаћи џем од јагода.
Џем од јагода многима је најдражи слатки воћни намаз, а за његову припрему требаће вам само 3 састојка.
Како да направите џем од јагода?
Потребно је
500 г очишћених јагода
1 ½ шоља шећера
сок од једног лимуна
1 стерилисана тегла
Припрема
Уколико још нисте, јагоде најпре очистите од петељки и добро операте. Исецкајте јагоде и ставите их у већу ватросталну посуду, па их пошећерите и додајте лимунов сок.
Добро промешајте воће, ставите посуду у микроталасну и појачајте на најјачу температуру на четири минута. Након тога, извадите посуду, промешајте смесу, а затим вратите на још 15 минута.
За то време узмите тањир и ставите га да одстоји у замрзивачу. Када приметите да ће џем прокључасти, искључите микроталасну, промешајте га, оставите да се „смири”, па поново вратите и наставите кување. Након 15 минута џем ће бити још увек прилично редак, а проверићете да ли је готов тако што ћете извадити тањир из замрзивача и сипати једну кашику џема на њега, а затим га вратите у замрзивач на два до три минута. Ако је џем довољно густ, значи да је готов.
Курир
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ