Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите домаћи џем од јагода: Има само 3 састојка, спрема се за пола сата, а укус му је просто неодољив

Уживајте у новом укусу

1718786373_shutterstock_1937143711.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Јагоде, најпопуларније, а многима и омиљено црвено воће. О бројним благодетима овог укусног воћа већ смо писали, а ако сте љубитељ мармелада и џемова предлажемо вам да пробате овај експресно брз рецепт за домаћи џем од јагода.

Џем од јагода многима је најдражи слатки воћни намаз, а за његову припрему требаће вам само 3 састојка.

Како да направите џем од јагода?

Потребно је

500 г очишћених јагода
1 ½ шоља шећера
сок од једног лимуна
1 стерилисана тегла
Припрема

Уколико још нисте, јагоде најпре очистите од петељки и добро операте. Исецкајте јагоде и ставите их у већу ватросталну посуду, па их пошећерите и додајте лимунов сок.

Добро промешајте воће, ставите посуду у микроталасну и појачајте на најјачу температуру на четири минута. Након тога, извадите посуду, промешајте смесу, а затим вратите на још 15 минута.

За то време узмите тањир и ставите га да одстоји у замрзивачу. Када приметите да ће џем прокључасти, искључите микроталасну, промешајте га, оставите да се „смири”, па поново вратите и наставите кување. Након 15 минута џем ће бити још увек прилично редак, а проверићете да ли је готов тако што ћете извадити тањир из замрзивача и сипати једну кашику џема на њега, а затим га вратите у замрзивач на два до три минута. Ако је џем довољно густ, значи да је готов.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas