Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта раде искусне домаћице? Трикови за прављење џема

У току је сезона прављења џемова

1728999564_shutterstock_2090082019.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико сте ентузијаста који припрема џем код куће, можете да испробате ове сјајне трикове да спасите течан џем и добијете одговарајућу конзистенцију.

1. Додајте чиа семенке

Чиа семенке упијају сок и влагу из воц́ног пиреа, дајуц́и ефекат згушњавања џема без употребе топлоте или додавања шец́ера или пектина.

2. Користите кукурузни скроб

Кукурузни скроб је уобичајено средство за згушњавање џемова, сосова, супа и глазуре. Такође је добра опција за џем са мање доданог шец́ера. Једна ствар коју треба имати на уму када је кукурузни скроб као средство за згушњавање у питању, је да џем чини мало мутним или млечним. Помешајте кукурузни скроб са водом да направите кашу, а затим га додајте у мешавину џема. Пустите да проври, а џем би требало да се згусне скоро одмах.

3. Пробајте комерцијални пектин

Комерцијални пектин помаже у згушњавању џема направљеног од воц́а са мало пектина, као што је џем од купине. Долази у облику праха или течности. Додајте пектин у праху у воц́ни сок, сецкано воц́е или процеђен пире пре загревања мешавине џема. Ставите џем да проври на јакој ватри, а затим додајте још шец́ера. За течни пектин, прво прокувајте воц́ни сок или пире и шец́ер, а затим додајте течни пектин.

4. Користите желатин

Иако може бити тешко радити са њим, желатин је одличан начин за спасавање течних џемова. Постоје два начина да се џем згусне желатином, али је најлакши начин да омекшате желатин у вруц́ој води, а затим га додате у џем док се кува.

5. Поново прокувајте

Ако сте направили џем и сачекали да се охлади, али је и даље течан, поново га сипајте у шерпу и поново прокувајте. Кувајте док џем не почне да се смањује и самим тим се згусне.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas