Теријаки сос је пореклом из Јапана, али је врло популарн у целом свету и једе се уз месо или салате.
Oglas
Састојци:
- 120 мл соја соса
- 60 г смеђег шец́ера
- 1 1/2 кашичица свежег ђумбира, ситно наренданог
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашика меда
- 1 кашичица сусамовог уља
- 3 кашике ликера од вишње
- 60 мл воде помешане са 3 кашичице кукурузног скроба
Рецепт за најпопуларнији теријаки сос:
За овај сос помешајте све састојке у шерпи, пустите да прокључају, па смањите топлоту и кувајте око 4 минута.
Скините са ватре и оставите да се охлади. Чувајте у фрижидеру до недељу дана.
(Ствар укуса)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas