Уместо кафе, дан започните на здравији начин
Банане су богате калијумом, магнезијумом и витамином Б6. Банане садрже растворљива влакна која везују калорије и масти у стомаку и цревима и извлаче их из тела пре него што уђу у крвоток. У овом случају боље су зреле банане јер садрже више скроба.
Два најбитнија састојка кивија су антиоксиданси и витамин Ц. Количина витамина Ц на 100г кивија је 98мг, што је дупло више од поморанџе и лимуна. Помаже организму да неутралише слободне радикале, а тако се организам штити од многих болести. Велика количина фолне киселине у овом воћу, поред витамина Ц, јача одбрамбени систем организма. Повећавају стварање белих и црвених крвних зрнаца, такође и антитела, која нас штите од вирусних обољења.
Киви садржи витамин Е и омега 3 и 6 масне киселине, побољшава здравље артерија. На овај начин се спречава појава тромба и крвних угрушака. Идеалан је за заштиту од тромбозе, срчаног удара и оштећења мозга.
Састојци:
-
4 кивија
-
велика банана
-
комадић корена ђумбира (око 2 цм)
-
1-2 кашичице меда
-
мања шоља свеже цеђеног сока од поморанџе (или воде или млека)
Припрема:
Ољуштен киви и банану исецкајте, па убаците у блендер. Са ђумбира скините кору, оперите, насецкајте, па убаците у блендер. Додајте цеђени сок од поморанџе, мед и све добро изблендајте.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ