Можда је кокошка била болесна, а јаје није погодно за храну?
Разбијете јаје - и светла тачка поцрвени на жуманцету. Шта ако нешто није у реду са њим и то ће штетити нашем здрављу?
Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне
У ствари, није све тако страшно. Чињеница је да жуманце током формирања продире многи крвни судови. Ако један од њих пукне, добија се црвена тачка, слична модрици. А посуда може да пукне из много разлога, који су апсолутно физиолошки, у њима нема ништа опасно по људско здравље.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Алтернативно, црвена тачка на жуманцету може бити знак да је јаје оплођено и да се може излећи пиле. Тачније, могао би, ако би најкасније недељу дана касније био послат у инкубатор, претучен, као што га је легла кокошка. Док је у вашој кухињи, мало је вероватно да ће се излећи осим ако јаје није супер свеже.
Али у сваком случају, црвене мрље не значе да је јаје покварено, заражено нечим и да се не може јести.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ