Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛЕКАРИ ДАЛИ ОДГОВОР: Да ли је здраво јести јаја сваки дан?

Да ли је здраво свако јутро доручковати оброк од јаја? Због тога што их бије глас да су пуна холестерола, ево шта доктори кажу

1725179821_shutterstock_1970231350.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

17 доктора укључујући кардиологе и онкологе су сложни у једном: доручак не сме да се прескаче. Они тврде да је најздравији доручак овсена каша са јогуртом или са семенкама. Али шта се дешава ако сваки дан доручкујемо јаја?

Јаја бије глас да су пуна холестерола, али новија истраживања кажу да су безбедна за јело. Међутим, постоји подељено мишљење међу докторима.

Неки, попут неуролога др Најма и др Стеина, више воле да једу само беланце, који не садрже холестерол. Други, попут кардиолога Фримана и Ченга, покушавају да избегну јаја у потпуности, пише Тодаy.

 

Али неки повремено једу цела јаја. На пример, онколог МекКуаде понекад прави кајгану пуну поврћа и зеленила што сматра да је здраво за црева. Док стоматолог понекад донесе тврдо кувана јаја у канцеларију за доручак када је у журби.

Цела јаја „су одличан извор чистих протеина и неких добрих масти“, рекао је онколог МекКуаде, али их и он генерално једе умерено.

Др Џејмс О'Киф, члан радне групе за исхрану и животни стил Америчког колеџа за кардиологију, се слаже. Каже два јаја дневно, шест дана у недељи је разумна количина. Он сматра да је важно јести јаја обогаћена омега-3 јер каже да се испоставило да су важна хранљива материја за здравље кардиоваскуларног система.

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas