Нутриционисти саветују како да се храните током зиме.
За оптимално функционисање имуног система тело мора да добије довољно енергије и хранљивих материја. Нутриционисткиња Ники Кларк саветује које намирнице је потребно уврситити у зимске јеловнике како би организам био отпоран на инфекције и имунити систем постао јачи.
Прочитајте још: Може да изазове НЕМИР, АНКСИОЗНОСТ и НЕСАНИЦУ: Када ЗЕЛЕНИ ЧАЈ постаје опасан?
"Нездрава исхрана може угрозити способност организма да се избори са инфекцијама. Да бисте ојачали имунитет, у исхрану додајте храну богату витаминима и другим важним хранљивим материјама“, тврди нутриционисткиња и саветује које намирнице треба конзумирати зими.
Купус
Купус је поврће које је богато витаминима А, Ц и К, који помажу у јачању имунитета.
"Купус је богат антиоксидансима попут витамина Ц, који помаже у борби против оксидативног оштећења у телу. Оксидативна оштећења играју улогу у многим болестима", тврди нутриционисткиња.
Спанаћ
Спанаћ садржи висок ниво витамина Ц и богат је извор антиоксиданата који побољшавају способност имуног система да се бори против инфективних агенаса.
Куркума
Конзумирање куркуме јача имуни систем и повећава одбрану организма од болести. Овај жути зачин је противупални и моћни антиоксиданс.
Осим тога, златно млеко са куркумом умирује грло приликом кашља и прехладе. Има имуностимулирајућ и окрепљујућ ефекат за цело тело.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ