Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ВАМ МОЖЕ "УКРАСТИ" МЛАДОСТ: Због 8 ствари у кући можете да остарите пре времена

Вероватно вам је тешко да поверујете, али простор у којем живимо може да вам наруши младост, односно да убрза старење.

1724495757_shutterstock_1987131545.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Често пишемо о томе како енергија у простору утиче на наше благостање, али то у овом случају нема везе са кинеском вештином фенг шуи, већ искључиво са старом добром физиком и биологијом.

А понекад се људи чине старијим него што јесу само зато што им ситуација у кући не иде у прилог, односно на њих има лош ефекат.

Ове ствари свакоме укућанину, а посебно женама, могу украсти младост.

Лоше осветљење
Осветљење у кући је веома важна ствар. Прво, ако је правилно постављено, свако изгледа боље – јер много зависи од угла под којим светло пада. Друго, осветљење треба да буде пријатно за очи. У супротном, почињемо да жмиркамо и чкиљимо – као резултат тога настају боре око очију, због вечите напетости мишићи око очију губе способност опуштања, а људи добијају боре. Поред тога, у покушајима да се избори с напетошћу, крвни судови у очима пуцају и дају беоњачама нездрав изглед: ако поцрвене, онда је изгледају уморно и болно.

Погрешне јастучнице
Чудно, али истинито – битна је тканина од које су направљене јастучнице. Није узалуд што Ким Кардашијан, Синди Крафорд и Џенифер Анистон спавају искључиво на свиленим. Стручњаци кажу да спавање на свиленој постељини заиста помаже у одржавању младалачке коже – на њој се не појављују боре и набори, као што је то често код памучног платна. Кожа и коса клизе по глаткој тканини, тако да је свеж изглед загарантован ујутру. Осим тога, креме и серуми који се примењују пре спавања не упијају се у свилу.И још нешто – било које јастучнице треба мењати сваког другог дана да бисте заштитили лице од непријатних осипа.

Неприкладна атмосфера
Време у вашем дому је важно – буквално. Ако је ниво влажности у стану мањи од 60 одсто, кожа почиње да стари убрзано јер губи влагу. То посебно важи за хладну сезону, када грејање ради пуном снагом, исушујући ваздух и дехидрирајући кожу. На сувом ваздуху вируси се шире много активније, непрестано тестирајући снагу нашег имунитета. Болест такође није добра за младост. Зато је савет да инвестирате у овлаживач и одржавате оптималан ниво влажности.

Агресивне хемикалије за домаћинство
Младост су такође и руке. Они пате од агресивног утицаја околине чак и више од лица, а ми обично много мање водимо рачуна о њима. Неки људи чак не могу да перу судове с рукавицама – то им је незгодно. Штета коју нам наносе кућни послови може се бар мало минимизирати ако бирамо нежну кућну хемију. Поред тога, морате бити стрпљиви: дајте производу времена да проради, немојте одмах почети да рибате. Уштедећете време, енергију, руке и младост.

Неудобни сто и столице
Држање је знак младости, али и стање нашег лица веома зависи од држања. Ако сте све време скучени, једрина почиње да нестаје троструком брзином. Због тога је у време распрострањеног рада на даљину веома важно одабрати прави намештај за рад, организовати нормално осветљење, не заборавите да се барем понекад прошетате и истегнете – чак и једноставно машите рукама и ногама, удишите свеж ваздух. Све наше здравље, па чак и изглед, буквално су везани за кичму. Тачније, за стање кичме. Зато се побрините да имате удобно радно место.

Кревет на развлачење
Треба да имате софу -.али само ако не спавате на њој. Као студент још увек можете да се упустите у такве акције, али не у одраслом добу. Потребан вам је нормалан кревет са добрим душеком на коме можете заиста добро спавати. Лош сан је један од најмоћнијих покретача прераног старења. Врећице испод очију, мале мреже бора, велики апетит због повећаног кортизола и слабе производње мелатонина – ништа од тога вас дефинитивно неће учинити млађим. Генерално, ако волите себе, купите кревет.

Непријатно окружење
Када у кући уместо удобности завлада малодушност, она се утискује на лице. Мишићи депресори ступају у акцију – они су одговорни за то што се углови усана тужно спуштају, појављују се дубоке боре, а вилица опушта. Лице постаје досадно као и унутрашњост. Можда је време за промену ентеријера ако су друге промене немогуће.

Невољени људи
Тако је, они нису ствари али… Дешава се да не желите да се вратите кући, чак и када сте веома уморни. Ако се због невољних ствари осећате малодушно, то није тако страшно, увек можете пронаћи начин да се опустите. А невољени људи гасе унутрашњу светлост у нашим очима, а то се не може поново осветлити једноставном променом завеса.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas