Ову грешку никако не смете да направите
Спанаћ спада у групу лиснатог поврћа које садржи релативно висок ниво нитрата, које ресорбује из земље преко корена.
Прочитајте још: Потребна су вам само два састојка: Чудесни јутарњи напитак који решава потешкоће у организму и на кожи
Када спанаћ одстоји, посебно ако је термички обрађен, количина нитрата се повећава, а они се у куваном спанаћу процесом врења претварају у нитрите.
Они су опасни јер се у организму спајају с аминима и стварају високо канцерогене спојеве које називамо нитрозоаминима, објаснила је нутрициониста Дагмар вон Крам.
Ако само кратко подгрејете спанаћ непосредно пре конзумирања, не морате да се бринете, рекла је Вон Крам, упозоривши да се то не односи на сасвим малу децу, код које у најекстремнијем случају последица може бити гушење.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ