Жене које редовно једу путер од кикирикија могу да смање ризик од карцинома дојке за чак 39 одсто - показало је истраживање научника Харварда.
Стручњаци су код 9.000 припадница лепшег пола пратили навике у исхрани када су дошлио до ових података.
Прочитајте још: ПЕТ РАЗЛОГА због којих свако јутро треба да поједете 4 НАТОПЉЕНА бадема
Путер од кикирикија смањује шансу за карцином дојке
Први циклус испитивања се односио на време од 9. до 15. године девојчице, а онда су после четири године даме одговарале на питања у вези са прегледом и здрављем груди.
На основу добијених резултата истраживачи су закључили да су испитанице које су јеле две порције путера од кикирикија недељно имале готово 40 одсто мању вероватноћу да ће до 30. године добити неки облик злоћурдних промена на дојкама.
Путер од кикирикија једите ујутру
И то није све путер од кикирикија има мононезасићене масти (80%), мноштво влакана, протеина и то чини да онај ко га једе дуго осећа ситост. Добар је и за изградњу и опоравак мишића.
Обично се једе за доручак, јер даје енергије за цео дан.
Прочитајте још: ВАТРЕНИ ТОНИК ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Комбинација јабуковог сирћета и рена УБИЈА сваки вирус! (РЕЦЕПТ)
Пошто садржи висок проценат незасићених масноћа, око 49%, утиче на холестерол у крви тако што смањује ниво лошег, а повећава добар холестерол. Путер од кикирикија повећава присуство олеинске киселине и тиме спречава зачепљење артерија и штити од срчаних болести.
Умереном конзумацијом путера од кикирикија смањује се ризик од срчаних болести чак два пута!