Испробајте трик који је одушевио многе
Ако желите да ваше месо буде мекано попут облака и да се топи у устима, требате само један необичан састојак – киви!
Да, добро сте прочитали. Киви није само укусан воћни додатак, већ може чуда учинити за ваше месо, преноси ало.рс.
Све што треба да урадите је да обложите месо танким кришкама кивија и оставите га да одстоји неко време пре припреме. Тајна је у протеолитичким ензимима које киви садржи, а који помажу у разградњи везивног ткива у месу, чинећи га невероватно меким и сочним.
Замислите, више не морате чекати да се маринада упије или бринути о времену потребном за маринирање. Само додајте киви и припремите се да будете одушевљени резултатима!
Али пазите, не држите месо предуго у контакту с кивијем, јер може постати превише мекано и распадати се. И не заборавите, ако нисте љубитељ кивија, сличан ефекат можете постићи и с ананасом. Пробајте овај трик и изненадите своје госте с најмекшим месом које су икада пробали!
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ